14

feb.

Cum verifici nivelul de uzură al cauciucurilor de iarnă ?

Este esential sa aveti anvelope auto de calitate decenta care sa va ajute sa conduceti in siguranta. Printre diferitii factori care determina calitatea si starea anvelopelor dumneavoastra, nivelul si modelul uzurii benzii de rulare sunt extrem de importante.

Verificarea corecta a indicatorilor de uzura a benzii de rulare a anvelopei este cea mai buna modalitate de a sti cand anvelopele trebuie inlocuite. de asemenea, merita sa stiti sa puteti recunoaste cand anvelopele sunt complet uzate sau uzate necorespunzator si trebuie inlocuite. Dar cand este nevoie?

Nivelul de uzură al anvelopelor poate fi determinat printr-o simplă verificare vizuală, fără aparate de specialitate.

Cel mai important indicator al uzurii unui pneu este banda de rulare a acestuia. Practic, singura parte a pneului care asigură aderența la șosea.

Înălțimea profilului determină starea de uzură a anvelopei. O înălțime mică pe timp de iarnă va reduce considerabil aderența și controlul asupra mașinii.

De regulă, banda de rulare a unei anvelope noi trebuie să aibă minimum 9-11 mm înălțime. În interiorul acestor profile există mici linii de ghidaj. Acestea sunt trasate la anvelopele de iarnă la o înălțime de maximum 4 mm.

În momentul în care profilul s-a tocit și a ajuns la nivelul acestor linii de ghidaj, atunci anvelopa trebuie înlocuită pentru că este prea uzată.

Visits: 1

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RELATED

Posts